Husk nu den højre vigepligt!

6. september 2019

Vi har en række kryds på de private fællesveje, og her er der som udgangspunkt højre vigepligt. Det betyder altså, at man skal være ekstra opmærksom i alle kryds, da mange fejlagtigt tror, at der er visse vejstrækninger, som har "forret" til at at være "gennemkørerende".

Men trafikreglerne er altså entydige:  Når der ikke er nogle skilte, signaler eller vejmarkeringer, der indikerer vigepligter i krydset, har køretøjer, der kommer til højre for dig forkørselsret.

Så sænk nu hastigheden, kig dig godt for uanset om du er i bil, på cykel eller til fods og sørg for at overholde vigepligten!

Grundejerforeningen arbejder pt. på at få indhentet tilbud og monteret vejbump ved de fleste kryds, men indtil de er på plads og kan afhjælpe en del af udfordringerne med for høj hastighed og manglende respekt for vigepligten, henstiller vi til at alle passer ekstra godt på hinanden på vores veje.

FAKTA:
De danske færdselsregler skelner mellem to typer vigepligt: Ubetinget vigepligt og højre vigepligt. Højre vigepligt betyder, at man skal holde tilbage for trafik, der kommer fra højre. Højre vigepligt gælder i korte træk alle de steder, hvor man ikke har ubetinget vigepligt. Er vigepligten ikke markeret med hajtænder, skilte eller lignende, er der normalt højre vigepligt.

Kilde: Dansk Kørelærer-Union