Deler du med din nabo?

27. april 2016

Det er både moderne og økonomisk smart at deles om tingene. Find gode idéer til hvad du selv kan dele med din nabo. 

Deleøkonomi lyder måske lidt højtravende, men i al simpelhed går det ud på at deles om de ting man har, og derved undgå at bruge en masse unødige penge. Samtidig er det grobund for godt naboskab, fordi man kommer hinanden mere ved.

Ofte bruger vi heller ikke vores ting ret meget. Boremaskinen koster måske 1000 kr., men bliver kun brugt et par gange om året. Det kan hurtigt blive til mange penge, som man har bundet op i værktøj, der stort set ikke bruges. Så hvorfor ikke deles om udgifterne? Næste gang plæneklipperen eller vinkelsliberen skal skiftes ud, bør du måske høre om din nabo er med på at deles om tingene. 

Lokalt eksempel
For et par år siden blev Trailer-klubben hædret med prisen som Årets Pip og det er endnu et eksempel på, hvordan man går sammen og deles om en større ting som en trailer. Den er dyr at anskaffe og optager en masse plads - i stedet for at 4-5 grundejere køber og opbevarer hver deres trailer, deles man om kun 1. Masser af penge og plads spares på den måde og et godt eksempel at følge andre steder i kvarteret. 

Du kan også finde hjælp til store og små opgaver i hus og have, eller endda tilbyde dine kompetencer og måske tjene lidt ekstra penge.

Hvordan starter jeg?
På Facebook-siden Pipkvarteret er der allerede kommet lidt gang i dele-økonomien her i kvarteret. Her er der blevet efterspurgt og tilbudt alt fra værktøj til barnepige, og det er rigtig fint at kunne udnytte den fælles side til det.  

Og ellers kan du finde mere inspiration til forskellige former for delemuligheder herunder:

Naboskab.dk
Del værktøj, haveredskaber og andet med dine naboer i nabo-skabet, som er et fysisk skab

Jepti.dk
Udlej dine ting, eller lej det, du mangler, af andre

By-del.dk
Del med hinanden - gratis. På siden kan du finde alt fra boremaskine til ekstra stole til festen

Deljorden.dk
Del planter og frø, eller find en have at passe 

Minbildinbil.dk
Lej en bil af andre private, eller udlej din egen

Ahandyhand.dk
Her bliver der søgt og tilbudt hjælp til alt fra havearbejde over sofaflytning og børnepasning til it-problemer