Skal vi dele?

27. april 2020

Det er både moderne og økonomisk smart at deles om tingene. Find gode idéer til hvad du selv kan dele med din nabo. 

Deleøkonomi lyder måske lidt højtravende, men i al simpelhed går det ud på at deles om de ting man har, og derved undgå at bruge en masse unødige penge. Samtidig er det grobund for godt naboskab, fordi man kommer hinanden mere ved.

Ofte bruger vi heller ikke vores ting ret meget. Boremaskinen koster måske 1000 kr., men bliver kun brugt et par gange om året. Det kan hurtigt blive til mange penge, som man har bundet op i værktøj, der stort set ikke bruges. Så hvorfor ikke deles om udgifterne? Næste gang plæneklipperen eller vinkelsliberen skal skiftes ud, bør du måske høre om din nabo er med på at deles om tingene. 

Lokalt eksempel
For et par år siden blev Trailer-klubben hædret med prisen som Årets Pip og det er endnu et eksempel på, hvordan man går sammen og deles om en større ting som en trailer. Den er dyr at anskaffe og optager en masse plads - i stedet for at 4-5 grundejere køber og opbevarer hver deres trailer, deles man om kun 1. Masser af penge og plads spares på den måde og kunne være et godt eksempel at følge andre steder i kvarteret. 

Hvordan starter jeg?
På vores lukkede Facebook-side er der allerede fuld gang i dele-økonomien her i kvarteret. Her bliver der efterspurgt og tilbudt alt fra værktøj til børnepasning, og det er rigtig fint at kunne udnytte den fælles side til det.

Men nu prøver vi også at lave en mere detaljeret materialeliste, som alle kan tilgå og såfremt man har lyst, kan man tilføje sine egne dele-materialer på listen. Du bestemmer også helt selv, om du låner dine ting ud gratis eller evt. tager en lejepris - der kan være nogle værktøjer, havemaskiner eller lignende, som måske er nyindkøbte eller har dyre reservedele eller lignende. Det gode er, at lejebetingelserne fastsætter du 100% selv! 

Alt det med småt
Men det kan selvfølgelig også gå galt, når man låner hinandens ting og sager. Det kan derfor være en god idé at tjekke din indboforsikring, hvis du låner ting til naboerne. Det er nemlig din egen indboforsikring, der dækker, hvis din nabo mister eller ødelægger noget. Kontakt evt. dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl om, hvad og hvilke beløb din indboforsikring dækker.

Bemærk venligst, at al udlån/deling sker udenom grundejerforeningen og direkte mellem de respektive grundejere og grundejerforeningen er på ingen måde ansvarlig for de udlånte materialer, eventuelle skader eller ulykker m.v. 

SE PIPKVARTERETS DELELISTE OG TILFØJ EVT. DINE EGNE MATERIALER