Se vindere og nominerede til Årets Pip

 Her kan du se alle nomineringer og vinderne igennem tidens løb:

Site Header

ÅRETS PIP 2019

 

VINDER AF ÅRETS PIP 2019: Pipkvarterets Facebook-gruppe

Årets pip

Hvor er det fantastisk, at vi kan hjælpe hinanden med stort og småt, dele og låne alt fra værktøj til trailere og flyttekasser og sende gode ting videre til andre i kvarteret, som får glæde af noget, der måske bare skulle smides ud.

Facebook-gruppen giver en følelse af, at vi er lidt tættere på hinanden her i kvarteret. Det er dejligt at kunne følge lidt med i alt det, der sker, og samtidig få ansigter på de mange andre beboere i kvarteret.

Gruppen er jo for alle beboere, så derfor vi har udtrukket en tilfældig vinder af et par flasker rødvin - tillykke til Simon Torp, som bl.a. havde et par opslag i facebook-gruppen i løbet af 2019!

Facebook-gruppe

 

Stilfuld tilbygning på Solsortevej med respekt for det oprindelige
- Lise Olesen & Karsten Gransgaard Madsen / Solsortevej 19


En meget flot og velproportioneret tilbygning, som man skal lede længe efter.

Renoveringen af gamle huse kræver stor omhu og når der skal bygges til, kan opgaven løses på mange måder og det er ikke altid nemt, at sikre et godt samspil med det oprindelige hus. Men her er resultatet blevet rigtig godt og fortjener stor respekt.

  

Multihus Møllevangen
- Søren Krarup, Jacob Bredahl-Hansen, Søren Hansen & Mio Schrøder

Initiativgruppen fortjener stor ros for at igangsætte det enorme projekt med at udvikle konceptet for et kommende multihus ved Møllevangsskolen til gavn for alle aktører i lokalområdet. Der er et kæmpe behov for flere faciliteter til foreningslivet i vores område og håbet er, at det ambitiøse projekt kan realiseres på trods af et meget stort budget.

 

 

Site Header

ÅRETS PIP 2018

 

VINDER AF ÅRETS PIP 2018:   Fælles legedage på Den Grønne Plads

Årets pip

Jan Tovgaard & Mette Andersen, Blåmejsevej 18

Der er rigtig mange børn i pipkvarteret, så Jan og Mette har taget initiativ til fælles legedage på søndage ca. 1 gang i måneden af et par timers varighed på legepladsen samt den grønne plads. 

På den måde kan kvarterets børn komme og lege med hinanden, og lære nye venner at kende uanset hvor i kvarteret man bor.

Årets pip 2018

 

Fællestræning i Pip-kvarteret (Camilla Waldstrøm / Fuglebakkevej 25)

Camilla fortjener et stort skulderklap for at tage teten og startetræningsgruppen som arrangerer fællestræning for alle friske kvinder og piger Pip-kvarteret.

Konceptet har kørt næsten et år og det er et fedt sted at møde nye og kendte ansigter fra kvarteret. Og så at kunne træne udendørs så tæt på hjemmet er lækkert.

  

Vejfester og godt naboskab på Solsortevej (Per og Gunhild Brandt Andersen / Solsortevej 5)

Per og Gundhild har ufortrødent inviteret beboerne på den nederste del af Solsortevej til sommerfest og jule- eller påskefrokost i mange år og på den måde bidraget til det gode sammenhold på vejen.

Det er af afgørende betydning for et godt naboskab, at man mødes engang imellem og har mulighed for at snakke om løst og fast. Per og Gundhild har med deres enestående gæstfrihed og initiativ bidraget til det gode naboskab på vejen. 

 

Site Header

ÅRETS PIP 2017

 

VINDER AF ÅRETS PIP 2017:  Arbejdsgruppen for projekt Den Grønne Plads

Årets pip

Stinne Bille, Nattergalevej 33 / Camilla Waldstrøm, Fuglebakkevej 25 /  Lars Lynggaard Christensen, Nattergalevej 7

Der er udarbejdet skitser, sendt ansøgninger til forskellige fonde og holdt møder med kommune og grundejerforeningens bestyrelse, for at få skabt et godt projekt på den grønne plads. Første etape er gennemført med etablering af en legeplads for ældre børn og nu fortsætter arbejdsgruppen med indsatsen for at sikre næste etape, som indebærer et bedre fællesområde til arrangementer på den grønne plads.

Åretspip 2017

 

Fra gammelt til nyt - renovering af hus på Blåmejsevej (Karina Svanborg og Kasper Bunk / Blåmejsevej 27)

På Blåmejsevej 27 står nu et nyt og moderne hus, som eksempel på, at man godt kan få et rigtig fint slutresultat ved at renovere og bygge videre på et eksisterende hus!

Karina og Kasper har med egne tegninger forvandlet det ældre hus til en moderne og stilfuld bolig til hele familien.

  

Legedage på den grønne plads (Jan Tovgaard og Mette Andersen / Blåmejsevej 18)

Der er rigtig mange børn i pipkvarteret så Jan og Mette har taget initiativ til fælles legedage på søndage ca. 1 gang i måneden af et par timers varighed på legepladsen samt den grønne plads.

På den måde kan kvarterets børn komme og lege med hinanden, og lære nye venner at kende.

  

 

Site Header

ÅRETS PIP 2016

 

VINDER AF ÅRETS PIP 2016:  Ulf Torlyn, Nattergalevej 25 og Flemming Rasmussen, Falkevej 14Årets pip

Ulf og Flemming fortjener et stort skulderklap for at tage initiativ til at starte en tradition med Skt. Hans bål på den grønne plads. Der var en rigtig fin opbakning til arrangementet, og håbet er, at det kan fortsætte mange år fremover.

 

Fra skrot til slot (familien Jøker - Blåmejsevej 41)

Det kan give et helt pust af fornyelse, når et gammelt og nedslidt hus renoveres eller bygges om. På Blåmejsevej 41 står nu et nyt og moderne hus, som eksempel på, at nogle gange får man et bedre slutresultat ved at rage alt ned og starte forfra. 

  

Site Header

ÅRETS PIP 2015

 

VINDER AF ÅRETS PIP 2015:  Tornskadevej (Grundejerne på den sydlige del af vejen)

Årets pip

Grundejerne i den sydlige del af Tornskadevej besluttede sig for en solidarisk fællesbetaling af fortovsrenoveringen på deres del af vejen. Her blev regningen fordelt i lige store dele blandt beboerne, uanset om de havde få eller mange meter fortov.  

Grundejerforeningen ser det som et rigtig fint eksempel på godt naboskab, baseret på et fælles ønske om at dele ansvaret ligeligt i mellem sig. 

Aarets pip 2016

  

Den hjælpsomme nabo I (Ester Bronis, Fuglesangs Alle 47 B)

Drømmenabo/genbo der altid hjælper naboerne med at passe hus og have under ferier, assisterer gerne med oprydnings- projekter og en praktisk hånd samtidig med at hun tager sig kærligt af både de naboer og de dyr i kvarteret, der trænger til hjælp.

  

Byggeprojekt (Jeppe Sørensen, Fasanvej 7)

I bogen om kvarteret er der afbilledet et meget fint havehus, som Jeppe har påbegyndt en restaurering af med høj kvalitet og fuld respekt for historien. 

 

Den hjælpsomme nabo II (Anders Øland, Solsortevej 2A)

Anders Øland er det mest hjælpsomme og betænksomme menneske vi kender. Computerproblemer - han smider, hvad han har i hænderne og kommer løbene, tidligt og sent.

Flere af os har oplevet at mangler en transportmulighed og straks har han lånt sin svigermors bil og viderelånt denne.

Cykelreparationer er nærmest et "must" for ham, og hvis et barn mangler et løbehjul, så låner han gerne eget ud - og går selv i skole.

Og Anders' kvaliteter som fritidshåndværker mærker vi også - her er hjælpen lige ved hånden og mange timer er givet ud af Anders.

 

Site Header

ÅRETS PIP 2014

 

VINDER AF ÅRETS PIP 2014:  Det frivillige festudvalg 

Årets pip

Festudvalget (Mariann, Mette, Anne, Lene)  står for den årlige fredagskomsammen (sommerfesten) og de frivillige kræfter sørger for, at arrangementet er en stor succes til glæde for alle beboerne i pip-kvarteret. 

Vinder af årets pip 2014

  

Etablering af indkørsel med brosten på Fuglesangs Allé 17
(Jesper Asmussen & Lotte T. Johansen)

Et imponerende arbejde med tusindvis af håndlagte brosten har resulteret i en rigtig flot og elegant indkørsel.

 

Renovering af hus på Blåmejsevej 3
(John og Else Sall)

Et ældre etplanshus er via en omfattende renovering blevet opgraderet til en flot og interessant bolig. 

  
 

Site Header

ÅRETS PIP 2013

  

VINDER AF ÅRETS PIP 2013: Trailer-klubben    

Årets pip


Med Ejvind Post og Karen Riggelsen som primus motor, er Trailer-klubben en dele-klub, hvor en gruppe grundejere deles om en fælles trailer, og derved fjerner behovet for, at alle skal købe og opbevare deres egen trailer. 

I Trailer-klubben er der også plads til det sociale sammenhold, som bl.a. indebærer at nye medlemmer skal afholde en fest for klubbens medlemmer og optagelsesritualet kræver "godkendelse" af den serverede vin.

Trailer-klubben er et fint eksempel på moderne dele-økonomi, praktisk og socialt sammenhold mellem naboer i kvarteret og fremstår som god inspiration for andre.

Årets pip 2014

 

Renoveringen af huset på Falkevej 8
(Inge Merethe Holm & Gert Johansen).

 

Niels Dengsø - Svalevej 8
For altid at sørge for snerydning på egen og naboens grund.

 

Stilfuld tilbygning til bungalow på Falkevej 10 
(Anne Meta & Nicholai Hindrichsen). 

 

John Hermansen - Fuglesangs Allé 13.
For altid at holde fortov, kloak og hæk i pæneste orden.